Slani biskvit sa šparogama i ricottom

Proljeće na naše tržnice donosi šparoge, samonikle i iz uzgoja. Za ovaj recept vam predlažemo one samonikle, lagano gorkastog ukusa, ali odlične će biti i nježne uzgojene šparoge.

Slani biskvit sa šparogama i ricottom

photo

  • 200 g namjenskog brašna
  • 250 g ricotte Santa Lucia
  • 1 svežanj šparoga
  • 3 jaja
  • 300 ml maslinovog ulja
  • 30 g naribanog parmezana
  • ¾ vrećice suhog kvasca
  • po želji sol i papar

Tajne talijanske kuhinje

Kad čistite šparoge nemojte baciti tvrdi dio stabljike koji ste odstranili: skuhajte temeljac koji će vam odlično poslužiti kad budete radili rižoto od šparoga.

  1. Očistite šparoge: uklonite tvrde dijelove stabljike, operite ih i kuhajte u slanoj vodi 15 minuta.
  2. U drugu posudu razbijte jaja, dodajte parmezan, ricottu, sol i papar te pažljivo promiješajte. Zatim umiješajte brašno pomiješano s kvascem, a na kraju dodajte i ulje.
  3. U visoki kalup stavite nekoliko žlica tijesta, zatim nekoliko šparoga. Nastavite dok ne potrošite sve sastojke. Tako ćete dobiti zanimljiv uzorak kad narežete biskvit: biskvit s točkicama.
  4. Pecite 35 - 40 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 170 – 180 °C. Čačkalicom provjerite je li biskvit pečen.
  5. Poslužite još toplo.
  6. Buon appetito!
Povratak na vrh
Vaša privatnost

Kada posjetite bilo koju web stranicu, ona može pohraniti ili dohvatiti podatke u vašem pregledniku, uglavnom u obliku kolačića. Te informacije mogu biti o vama, vašim željama ili uređaju i uglavnom se koriste kako bi web-lokacija funkcionirala kako to očekujete. Informacije obično ne mogu izravno identificirati, ali vam to može pružiti više personaliziranog web iskustva.