Kada posjetite bilo koju web stranicu, ona može pohraniti ili dohvatiti podatke u vašem pregledniku, uglavnom u obliku kolačića. Te informacije mogu biti o vama, vašim željama ili uređaju i uglavnom se koriste kako bi web-lokacija funkcionirala kako to očekujete. Informacije obično ne mogu izravno identificirati, ali vam to može pružiti više personaliziranog web iskustva.
- 0
- Snježana Drusany

photo
- 250 g Tortellina sa špinatom i riccotom
- 500 g Pasirane rajčice
- 1 dl Bijelog vina
- 1 Luk
- 1 Češnjak
- 10 Cherry rajčica
- 1 Vlasac
- 1 Bosiljak
- 1 Origano
- 1 Galbani mozzarella
- 0,5 dl Maslinovog ulja
- Skuhati u dosta slane vode tortelline punjenih špinatom i ricottom. Kuhati ih da ostanu al dente. Ocijediti.
- Sitno nasjeckati 1 manju glavicu luka i 2 režnja češnjaka i lagano dinstati na malo maslinovog ulja dok luk ne postane staklast. Podliti sa 1/2 dl bijelog vina.
- Kratko prokuhati da alkohol malo ispari i zatim dodati 500 g pasirane rajčice. Ponovno prokuhati 5-6 minuta.
- Ukloniti s vatre i u umak dodati sol, papar, prstohvat sušenog bosiljka, prstohvat sušenog origana i čajnu žličicu aceta. Probati i ukoliko je umak prekiseo, dodati prstohvat šećera.
- U posudu u kojoj ćete zapeći torteline izlijte umak od rajčice, na njega posložite kuhane torteline. Utisnite ih u umak kako bi svi bili dobro prekriveni, sve prekrijte ploškama Galbani mozzarelle i na kraju dodajte desetak prepolovljenih cherry rajčica
- Zapecite jelo u prethodno zagrijanoj pećnici. Pećnica na 200 stupnjeva, otprilike 15 minuta. Bitno je da se mozzarella lijepo rastopi i poprimi zlatnožutu boju.
- Gotovo jelo izvadite iz pećnice, ostavite 15-ak minuta da odstoji, ukrasite svježim listićima bosiljka, sitno sjeckanim svježim vlascem i servirajte uz sezonsku salatu i dobro rashlađenu čašu bijelog vina.
Ostali recepti s Mozzarellom
Povratak na vrh