Zapečeni tortellini

  • 0
  • Snježana Drusany
Zapečeni tortellini

photo

  • 250 g Tortellina sa špinatom i riccotom
  • 500 g Pasirane rajčice
  • 1 dl Bijelog vina
  • 1 Luk
  • 1 Češnjak
  • 10 Cherry rajčica
  • 1 Vlasac
  • 1 Bosiljak
  • 1 Origano
  • 1 Galbani mozzarella
  • 0,5 dl Maslinovog ulja
  1. Skuhati u dosta slane vode tortelline punjenih špinatom i ricottom. Kuhati ih da ostanu al dente. Ocijediti.
  2. Sitno nasjeckati 1 manju glavicu luka i 2 režnja češnjaka i lagano dinstati na malo maslinovog ulja dok luk ne postane staklast. Podliti sa 1/2 dl bijelog vina.
  3. Kratko prokuhati da alkohol malo ispari i zatim dodati 500 g pasirane rajčice. Ponovno prokuhati 5-6 minuta.
  4. Ukloniti s vatre i u umak dodati sol, papar, prstohvat sušenog bosiljka, prstohvat sušenog origana i čajnu žličicu aceta. Probati i ukoliko je umak prekiseo, dodati prstohvat šećera.
  5. U posudu u kojoj ćete zapeći torteline izlijte umak od rajčice, na njega posložite kuhane torteline. Utisnite ih u umak kako bi svi bili dobro prekriveni, sve prekrijte ploškama Galbani mozzarelle i na kraju dodajte desetak prepolovljenih cherry rajčica
  6. Zapecite jelo u prethodno zagrijanoj pećnici. Pećnica na 200 stupnjeva, otprilike 15 minuta. Bitno je da se mozzarella lijepo rastopi i poprimi zlatnožutu boju.
  7. Gotovo jelo izvadite iz pećnice, ostavite 15-ak minuta da odstoji, ukrasite svježim listićima bosiljka, sitno sjeckanim svježim vlascem i servirajte uz sezonsku salatu i dobro rashlađenu čašu bijelog vina.
Povratak na vrh