- -
- Mirjana Plećaš

photo
- 1 veća tikvica
- 250g Galibani mozzarelle
- 100g instant palente
- 200 g Dukat brzo i fino vrhnja
- 3 dcl sviježeg Dukat mlijeka
- 150 g podraveca narezanog na kriške
- 2 komada rajčice
- listovi bosiljka
- po ukusu sol, papar, ljuta paprika, češnjak,
- Tikvicu dobro oprati ako je kupovna i oguliti, ako nije nije potrebno, izrezati je na tanje kriške.
- Izmješati vrhnje sa mlijekom i začinima.
- Mozzarellu narezati na tanke ploškice.
- Vatrostalnu četvrtastu posudu premazati sa malo maslinovog ulja, te redati prvo red tikvica da pokriju dno, posuti sa vrhnjem i mlijekom, posuti ravnomjerno polovicu instant palente, poslagati kriške podraveca preko njega ponovno dobro zaliti smjesom mlijeka i vrhnja, prekriti sa novim redom tikvica, smijese mlijeka i vrhnja, pa ponovno palente, preko nje poslagati pola narezanih kriški mozzarelle Galibani i zaliti sa smjesom mlijeka, prekriti završnim redom tikvica i posuti ostatkom mlijeka.
- Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 180 oko 35 minuta izvaditi i po vrhu poslagati preostalu mozzarellu Galibani i peći još 5-10 minuta.
- Izvaditi, prohladiti, mlako rezati i na svaki komad staviti krišku rajčice i listić bosiljka. Dobar tek!
Ostali recepti s Mozzarellom
Povratak na vrh