Jagoda bježi, sir je lovi

  • -
  • medisa bilandzija
Jagoda bježi, sir je lovi

photo

  • 4 jaja
  • 10 dkg secera
  • 15 dkg brasna
  • 1 dkg kakao
  • 1 dkg prasak za pecivo
  • 1 kg sira
  • 1 kg jagoda
  • 1l limunova soka
  • 1l vrhnje za šlag
  • 10 dkg secera u prahu
  1. Tijesto: dobro smutit jaja sa šećerom, dodat brašno, prašak za pec, kakao, stavit u kalup i peć na 160°C oko pola sata.
  2. Pečeno hladno tijesto malo poškropit mlijekom (ne vadit iz kalupa, možete ga samo odvojit od kalupa i vratit nazad, da vam poslije bude lakše izvadit tortu).
  3. Krema: slatko vrhnje ulupat u čvrsti šlag (dodajte 1 šlag fiks (kremfiks)), u to dodat sir, šećer, limun, to bi vam trebalo bit dosta čvrsto, a ako nije onda dodajte 1 želatinu .
  4. Kremu namazat na biskvit, po kremi složit jagode i ostavit u kalupu u hladnjaku par sati.
Povratak na vrh