Tortelini s mesom s kremom od gorgonzole i šparoga

Novost u liniji Galbani je kremasti namaz Crema al Gorgonzola. Možete ga namazati na kruh, ali i dodati jelima poput ovih ukusnih tortelina sa šparogama.

Tortelini s mesom s kremom od gorgonzole i šparoga

photo

  • 320 g tortelina punjenih mesom
  • 2 x 150 g Crema al Gorgonzola
  • 1 ljutika
  • malo maslaca
  • po želji soli i papra

Tajne talijanske kuhinje

Šparoge je najbolje kuhati u posebnom loncu za šparoge koji je visok i uzak i u kojem šparoge stoje uspravno. Pri tome je važno da vrhovi nisu u vodi nego da se kuhaju u pari.

  1. Očistite šparoge i stavite ih kuhati u kipuću, blago zasoljenu vodu.
  2. Nakon 10 minuta skinite ih s vatre i ocijedite, ali sačuvajte vodu u kojoj su se kuhale.
  3. Šparoge nasjeckajte na kolutiće širine oko pola centimetra i lagano ih propirjajte na maslacu i nasjeckanoj ljutiki. Nekoliko vrhova ostavite za dekoraciju.
  4. Šparogama dodajte dva pakiranja namaza Crema al Gorgonzola. Posolite i popaprite prema ukusu.
  5. U međuvremenu skuhajte torteline u puno slane vode kojoj ste dodali i vodu od kuhanja šparoga kako bi okus bio još bogatiji.
  6. Kuhane torteline pomiješajte s umakom od šparoga i sira te poslužite tople. Buon appetito!
Povratak na vrh