Tjestenina s ricottom

Naš najbrži I najjednostavniji recept do sad. Četiri sastojka, a vrijeme pripreme je onoliko koliko treba da se skuha tjestenina

Tjestenina s ricottom

photo

  • 80 g po osobi tjestenine
  • 250 g Galbani Riccote
  • 3 žličice (po želji) cimeta
  • malo šećera

Tajne talijanske kuhinje

Preporučamo ovaj recept za ljetnu večeru nakon cjelodnevnog kupanja. Ne volite li slatko, umjesto cimeta i šećera možete koristiti crvenu papriku i sol.

  1. Stavite kuhati tjesteninu.
  2. U međuvremenu na dno veće posude stavite ricottu Santa Lucia. Pred kraj kuhanja tjestenine u sir dodajte tri žlice vode od tjestenine i izgnječite ga vilicom.
  3. Ocijedite tjesteninu, stavite je u posudu sa sirom i sve dobro izmiješajte.
  4. Cimet i šećer (ili papriku i sol) dodaje svatko prema svom ukusu na tanjur.
  5. Buon appetito!
Povratak na vrh
Vaša privatnost

Kada posjetite bilo koju web stranicu, ona može pohraniti ili dohvatiti podatke u vašem pregledniku, uglavnom u obliku kolačića. Te informacije mogu biti o vama, vašim željama ili uređaju i uglavnom se koriste kako bi web-lokacija funkcionirala kako to očekujete. Informacije obično ne mogu izravno identificirati, ali vam to može pružiti više personaliziranog web iskustva.