Slana vegetarijanska pita

Pita koju možete pripremiti 365 dana u godini: u proljeće i ljeto s mladim graškom, a na zimu i jesen sa smrznutim.

Slana vegetarijanska pita

photo

  • 150 g lisnatog tijesta
  • 1 poriluk
  • 100 g graška
  • 2 jaja
  • 50 ml povrtnog temeljca
  • 50 g Galbani Riccote
  • 100 ml vrhnja za kuhanje
  • malo ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • po želji muškatni oraščić, sol i papar
  • 2 mrkve

Tajne talijanske kuhinje

Suhi grah koji ćete staviti na tijesto prije pečenja spriječit će tijesto da se previše digne, a tako će ostati mjesta za nadjev.

  1. Poriluk i mrkvu očistite, operite i narežite na tanke ploškice.
  2. Zatim poriluk kratko propirjajte na ulju. Kad dobije zlatnu boju, dodajte grašak i mrkvu i pirjajte nekoliko minuta. Posolite, popaprite i dodajte prethodno zagrijan povrtni temeljac. Pirjajte na srednje jakoj vatri i u pokrivenoj posudi petnaestak minuta.
  3. Lisnato tijesto razvaljajte na debljinu oko 0,5 cm. Posudu za pečenje obložite papirom za pečenje, a zatim u nju stavite i razvaljano tijesto. Dobro pritisnite uz rubove i cijelo tijesto nabockajte vilicom.
  4. Po tijestu istresite grah i pecite 15 minuta na 190 °C.
  5. U međuvremenu u posudi pomiješajte ricottu, dodajte vrhnje za kuhanje, malo naribanog muškatnog oraščića, soli, papra i prethodno istučena jaja.
  6. Izvadite pečeno tijesto iz pećnice, istresite grah i pecite još 5 minuta. Nakon toga u tijesto izlijte smjesu od sira i povrća i pecite još 20 minuta. Izvadite kad površina dobije lijepu zlatnu boju.
  7. Buon appetito!
Povratak na vrh
Vaša privatnost

Kada posjetite bilo koju web stranicu, ona može pohraniti ili dohvatiti podatke u vašem pregledniku, uglavnom u obliku kolačića. Te informacije mogu biti o vama, vašim željama ili uređaju i uglavnom se koriste kako bi web-lokacija funkcionirala kako to očekujete. Informacije obično ne mogu izravno identificirati, ali vam to može pružiti više personaliziranog web iskustva.