Rižoto sa šafranom i gorgonzolom

Kraljevski rižoto bogatog okusa idealan za toplije dane. Kombinacija jakih okusa i mirisa ugodno će golicati nepce vašim gostima.

Rižoto sa šafranom i gorgonzolom

photo

  • 30 g maslac
  • 1 luk
  • 320 g riže
  • 1/2 šalice bijelog vina
  • 1/2 l mesni temeljac
  • 1 vrećica šafrana
  • 150 g Galbani gorgonzola
  • 40 g Galbani grana padano
  • malo vlasaca

Tajne talijanske kuhinje

Savjet za bolju pripremu rižota: za potpuniji okus, luk pirjajte na maslinovom ulju.

  1. Prvo pripremite veću tavu zbog količine sastojaka.
  2. U tavu stavite sitno narezani luk i maslac te lagano dinstajte sastojke.
  3. Dodajte bijelo vino te tost i rižu. Bitno je da se tost i riža dinstaju u vinu kako bi što bolje stopili okusi.
  4. Kada vino ispari dodajte temeljac te vrećicu šafrana.
  5. Kuhajte lagano i mješajte dok riža ne apsorbira gotovo sve tekućine.
  6. Pripremite zdjelu u kojoj se nalazi gorgonzola i grana padano sir.
  7. Izvadite sve sastojke iz tave i prebacite u zdjelu sa sirevima. Dobro promiješate i pustite da rižoto kratko odstoji kako bi se sljubili okusi te otopio sir.
  8. Prije serviranja pospite vlasca po rižotu.
Povratak na vrh
Vaša privatnost

Kada posjetite bilo koju web stranicu, ona može pohraniti ili dohvatiti podatke u vašem pregledniku, uglavnom u obliku kolačića. Te informacije mogu biti o vama, vašim željama ili uređaju i uglavnom se koriste kako bi web-lokacija funkcionirala kako to očekujete. Informacije obično ne mogu izravno identificirati, ali vam to može pružiti više personaliziranog web iskustva.