Rajčice punjene salatom Caprese

Rajčice se mogu puniti na bezbroj načina. Ipak, jedan sastojak uvijek nađe mjesto u nadjevu, a to je, naravno mozzarella! Kao prilog nekom sočnom ljetnom jelu, mi vam predlažemo klasik - rajčice nadjevene Caprese salatom. Uvijek i iznova oduševljavaju okusom, ali i izgledom.

Rajčice punjene salatom Caprese

photo

  • 4 velike rajčice
  • 125 g Galbani mozzarelle
  • 1 žlica pinjola
  • 1 vezica svježeg bosiljka
  • po želji ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • prstohvat soli i papra

Tajne talijanske kuhinje

Pinjoli (jestive sjemenke mediteranskog bora) posebnom aromom sjajno upotpunjuju okus Caprese salate.

  1. Operite rajčice i izdubite ih s pažnjom (pomoću žlice).
  2. Dobivenu pulpu narežite na kockice i stavite po strani.
  3. Operite i osušite bosiljak, zatim ga usitnite.
  4. Mozzarellu također narežite na kockice i pomiješajte s rajčicom, dodajte pinjole, bosiljak i sve zajedno začinite po želji i s par kapi ekstra djevičanskog maslinovog ylja.
  5. Punjene rajčice servirajte na pladnju ukrašenje listićima svježeg bosiljka. Buon appetito!
Povratak na vrh