Pizza s tikvicama

Ljetna pizza s tikvicama – omiljenim sezonskim povrćem.

Pizza s tikvicama

photo

  • 1 lučica
  • 2 pakiranja Galbani mozzarelle
  • 5 manjih tikvica
  • 100 g sira Certosa
  • 50 g dimljene slanine
  • 1 češanj češnjaka
  • malo ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • po želji origana
  • prstohvat soli i papra
  • 1 podloga za pizzu

Tajne talijanske kuhinje

Origano je jedna od rijetkih začinskih biljaka koja je aromatičnija osušena nego svježa. Ipak, aroma slabi nakon 6 mjeseci.

  1. U tavu stavite ulje, dodajte tikvice narezane na kolutiće, lučicu narezanu na kolutiće te protisnuti češnjak. Dodajte sol i pirjajte desetak minuta. Zatim maknite s vatre i pustite da se ohladi.
  2. Razvaljajte tijesto, po njemu rasporedite mozzarellu narezanu na kockice, tikvice i slaninu narezanu na trakice.
  3. Po vrhu pospite certosu te dodajte soli, papra i origana prema ukusu. Sve polijte i s malo maslinovog ulja.
  4. Pecite 15-20 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 250 °C. Buon appetito!
Povratak na vrh