Još jedan izdašan zimski recept koji će vas ugrijati u hladnim danima.
photo
1luk
350 gkuhane leće
1 češanjčešnjaka
1 grančicaružmarina i kadulje
2jaja
3 listalovora
300 mlgoveđeg temeljca
250 gGalbani Ricotte
1veća kobasica
1mrkva i celer
Tajne talijanske kuhinje
Talijani vjeruju da leća poslužena za Novu godinu donosi sreću.
Veću posudu napunite vodom i u njoj skuhajte kobasicu.
Kuhanu kobasicu ogulite, narežite na kolutove i usitnite ih u mikseru. Dodajte ricottu i jaja te sve dobro promiješajte. Pripazite na gustoću smjese, ako je premekana dodajte žlicu mrvica.
Od pripremljene smjese napravite male kuglice koje ćete pržiti na ulju dok ne dobiju lijepu zlatnu boju, a zatim ih ocijedite na upijajućem papiru.
Sitno nasjeckajte celer, mrkvu i luk i popržite ih na 5 žlica maslinovog ulja. Zatim dodajte leću i pržite još dvije minute.
Na veći tanjur za posluživanje izvadite leću, a po njoj rasporedite pržene okruglice. Poslužite toplo.