Krumpirove police punjene kriškama mozzarelle i pancetom

Krumpirove police ne pripremaju se samo u Lici – vole ih i Talijani. Umjesto sireva base ili škripavca, Talijani će iskoristiti mozzarellu. A talijanska panceta i lička slanina skoro su pa iste.

Krumpirove police punjene kriškama mozzarelle i pancetom

photo

  • 5 velikih, skuhanih krumpira
  • 15 kriški Galbani mozzarelle
  • 100 g pancete narezane na kockice
  • 1 žlica maslaca
  • malo vlasca
  • prstohvat soli

Tajne talijanske kuhinje

Ako je krumpir nakon kuhanja još tvrd stavite ga u mikrovalnu pećnicu na pet minuta.

  1. Cijele krumpire kuhajte u puno slane vode oko 20 minuta. Raspolovite ih i izdubite tako da dobijete male košarice.
  2. Izvađeni krumpir pomiješajte s maslacem, nasjeckanim vlascem, 5 kriški mozzarelle, a na kraju dodajte kockice slanine koje ste ranije lagano popržili.
  3. Police napunite pripremljenom smjesom i na svaku stavite još jednu krišku mozzarelle.
  4. Pecite ih 10 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 °C, dok ne dobiju lijepu zlatnu koricu. Buon appetito!
Povratak na vrh