Krostata s paprikama i mozzarellom

Mažuran se ne koristi često u našoj kuhinji, ali ova začinska biljka srodna origanu savršeni je dodatak jelima od tjestenine, riže, punjenim rajčicama, pečenim tikvicama te našoj krostati s paprikama i mozzarellom.

Krostata s paprikama i mozzarellom

photo

  • 3 komada Galbani mozzarelle
  • 1 crvena paprika
  • 70 g mrvica
  • 20 g crnih maslina bez koštica
  • 300 g glatkog brašna
  • 50 g maslinovog ulja
  • malo vode
  • prstohvat soli i prapra
  • jedna grančica svježeg mažurana
  • 1 žuta paprika

Tajne talijanske kuhinje

Brašno prosijte prije nego što mu dodate druge sastojke. Nemojte mijesiti predugo jer će tijesto postati žilavo.

  1. Očistite paprike od sjemenki i narežite ih na široke trake. Zatim ih desetak minuta pecite u pećnici ili na tavi. Ogulite im kožicu i stavite sa strane.
  2. Mozzarellu narežite na kriške i pustite neka se nekoliko minuta cijedi na kuhinjskom papiru.
  3. U velikoj posudi zamijesite sve sastojke za tijesto. Razvaljajte tijesto valjkom, a ako se previše lijepi pospite po njemu malo brašna. Razvaljano tijesto prenesite u plići kalup obložen papirom za pečenje.
  4. Tijesto nabodite vilicom, po njemu stavite tanak sloj mrvica te naizmjenice paprike i mozzarellu. Pospite maslinama narezanim na kolutiće, popaprite po ukusu i pecite oko 40 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 °C.
  5. Kad tijesto dobije lijepu zlatnu boju izvadite krostatu iz pećnice, pustite da se ohladi i poslužite ukrašeno listićima svježeg mažurana. Buon appetito!
Povratak na vrh