Cheesecake s rikotom, jagodama i bijelom čokoladom

Najbolji ljetni kolači su oni koji se ne moraju peći. Takav je i ovaj osvježavajući cheesecake.

Cheesecake s rikotom, jagodama i bijelom čokoladom

photo

  • 150 g keksa
  • 80 g maslaca
  • 600 g Galbani Riccote
  • 5 žlica šećera u prahu
  • 130 ml svježeg vrhnja
  • 100 g bijele čokolade
  • 500 g jagoda
  • 15 g želatine
  • 1 žlica prirodne esencije vanilije

Tajne talijanske kuhinje

Umjesto uobičajenog sira za mazanje ovaj recept koristi talijanski sir ricottu. I u trenu internacionalni recept postaje pravi talijanski.

  1. Sameljite kekse u mikseru i zatim umiješajte prethodno otopljen maslac.
  2. Kalup promjera 22 cm obložite papirom za pečenje i po njemu raširite smjesu keksa i maslaca. Sve dobro pritisnite vanjskom stranom žlice kako biste dobili kompaktnu koru.
  3. Stavite u hladnjak na pola sata.
  4. Pjenjačom izmiješajte ricottu s vrhnjem (ostavite dvije žlice vrhnja za kasnije), esencijom vanilije i šećerom u prahu.
  5. Želatinu stavite u hladnu vodu. Kad omekša iscijedite je, stavite u lončić i dodajte dvije žlice vrhnja. Kuhajte na laganoj vatri dok se ne otopi, a zatim je ostavite da se ohladi.
  6. Hladnu želatinu s vrhnjem pažljivo umiješajte u kremu od ricotte.
  7. Zatim narežite bijelu čokoladu na manje komadiće, a jagode operite, očistite i nasjeckajte na kockice. Nekoliko jagoda odvojite za dekoraciju. Nasjeckanu čokoladu i jagode lagano umiješajte u kremu od ricotte.
  8. Izvadite podlogu iz frižidera i u nju pažljivo stavite pripremljenu kremu. Poravnajte i cijeli kolač ponovno stavite u frižider na najmanje 4 sata.
  9. Prije serviranja cheesecake ukrasite jagodama koje ste ranije stavili sa strane. Zapamtite da se kolač mora poslužiti jako hladan.
  10. Buon appetito!
Povratak na vrh
Vaša privatnost

Kada posjetite bilo koju web stranicu, ona može pohraniti ili dohvatiti podatke u vašem pregledniku, uglavnom u obliku kolačića. Te informacije mogu biti o vama, vašim željama ili uređaju i uglavnom se koriste kako bi web-lokacija funkcionirala kako to očekujete. Informacije obično ne mogu izravno identificirati, ali vam to može pružiti više personaliziranog web iskustva.