Artičoke s krumpirima

Artičoke, još jedna sezonska namirnica na tržnicama. Osim što su ukusne, one su odlične u borbi protiv povišenog kolesterola.

Artičoke s krumpirima

photo

  • 4 krumpira
  • 6 artičoka
  • 100 g Galbani Mozzarelle
  • pola čaše suhog bijelog vina
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 svežnjić peršina
  • po želji soli i papra
  • za pečenje ekstradjevičansko maslinovo ulje
  • 1 limun sok

Tajne talijanske kuhinje

Jelu možete dodati i nekoliko kriški pršuta.

  1. Za početak očistite artičoke: odrežite stabljiku, odstranite tvrde vanjske listiće, odrežite bodljike, izvadite unutrašnjost i zatim svaku artičoku uzdužno na 4-5 dijelova (ovisno o veličini).
  2. Očišćene artičoke stavite u posudu s vodom i limunovim sokom. Tako neće potamnjeti.
  3. Krumpir očistite i narežite na veće komade.
  4. U većoj neprianjajućoj posudi zagrijte ulje, dodajte cijeli češanj češnjaka i pržite dok ne dobije zlatnu boju.
  5. Dodajte krumpir i artičoke. Pažljivo miješajte i dodajte čašu bijelog vina.
  6. Kad je povrće dobilo lijepu zlatnu boju dodajte dvije čaše vode, poklopite i kuhajte na laganoj vatri 20 minuta.
  7. Pri kraju kuhanja dodajte sol, nasjeckani peršin i mozzarellu narezanu na kockice. Promiješajte i ponovno poklopite. Pustite nekoliko minuta da se mozzarella otopi.
  8. Poslužite odmah.
  9. Buon appetito!
Povratak na vrh
Vaša privatnost

Kada posjetite bilo koju web stranicu, ona može pohraniti ili dohvatiti podatke u vašem pregledniku, uglavnom u obliku kolačića. Te informacije mogu biti o vama, vašim željama ili uređaju i uglavnom se koriste kako bi web-lokacija funkcionirala kako to očekujete. Informacije obično ne mogu izravno identificirati, ali vam to može pružiti više personaliziranog web iskustva.