Tjestenina i fondue s orasima

Probajte ovo jednostavno i ukusno jelo koje će oduševiti vaše nepce.

Tjestenina i fondue s orasima

photo

  • 400 g Tjestenina
  • 1/2 L Mlijeko
  • 60 g Galbani Grana Padano
  • 150 - 200 g Galbani sirevi po želji
  • 40 g Orasi
  • 20 g Brašno
  • 10 g Maslac
  • 1 Žumanjak
  • po želji Sol
  • po želji Papar

Tajne talijanske kuhinje

Fondue se poslužuje topao, a njegova glavna karakteristika je rastopljeni sir koji možete poslužiti uz razne priloge.

  1. Zagrijte mlijeko u jednom loncu dok u drugom u rastopljeni maslac dodajete brašno.
  2. Zagrijano mlijeko polako dodajte smjesi maslaca i brašna, pazeći da vam ne zagori.
  3. U cijelu smjesu potom dodajte Galbani Grana Padano sir uz kombinaciju vama najdražih Galbani sireva. Miješajte smjesu na laganoj vatri dok se sirevi ne rastope.
  4. Pri kraju kuhanja u fondue dodajte jedan žumanjak te ga potom uklonite s vatre. Kako biste obogatili svoj fondue dodajte sitno nasjeckane orahe.
  5. Prethodno pripremljenu tjesteninu poslužite s fonudeom te za bolji okus, začinite svoje jelo s malo soli i papra.
  6. Dobar tek!
Povratak na vrh