Pileća salata s celerom i zelenim jabukama

Kombinacija pilećeg filea, reskih jabuka i hrskavog celera idealna je kada želite pojesti nešto lagano i osvježavajuće. Ručak ili večera, svejedno je! Recept za ovu salatu slobodno podijelite s prijateljima, bit će vam zahvalni.

Pileća salata s celerom i zelenim jabukama

photo

  • 1 pileća prsa
  • 400 g Galbani mozzarelle maxi
  • 2 stabljike celera
  • 1 naranča
  • 1 jabuka
  • po želji korice od limuna
  • po želji ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • prstohvat soli i papra

Tajne talijanske kuhinje

Kako bi se sačuvale sve karakteristike mozzarelle, najbolje je poslužiti narezanu na ploške debljine 1 cm ili na kockice, također ne manje od 1 cm.

  1. Piletinu narežite na prutiće debljine 1 cm i marinirajte barem sat vremena u marinadi od narančinog soka, malo ekstra djevičanskog maslinovog ulja, soli, papra i ribanoj korici od pola limuna.
  2. Piletinu ispecite na žaru, roštiljajte je 5 minuta sa svake strane.
  3. U međuvremenu očistite celer i narežite ga na ploške. Isto učinite s jabukom.
  4. Pomiješajte sve sastojke, začinite po želji i dodajte im na kockice narezanu Galbani mozzarellu. Buon appetito!
Povratak na vrh