Top 7 filmova uz koje se osjećamo kao da smo na odmoru

Prošećite zelenim travnjacima, šarmantnim europskim selima i osunčanim mediteranskim otocima — iz udobnosti svog kauča, naravno.

Ovih dana primorani smo vrijeme provoditi u svojim domovima, no to nas ne sprječava da maštamo o mjestima koja ćemo jednog dana moći posjetiti. Za buduće planove ili pak jednostavno sanjarenje o očaravajućim destinacijama, pogledajte ovih sedam filmova uz koje ćete se osjećati kao da ste već tamo!

Vicky Cristina Barcelona

Romantična komedija Woodyja Allena iz 2008. godine prati prijateljice Vicky i Cristinu (Rebecca Hall i Scarlett Johansson) na ljetnom odmoru u Španjolskoj. Obje se zaljube u markantnog slikara Juana Antonija (Javier Bardem), a prijateljice ne očekuju ni iznenadnu pojavu njegove bivše žene Marie Elene (Penélope Cruz) s kojom gaji burnu vezu. Priča puna strasti i ljubomore odvest će vas na putovanje predivnom Barcelonom.

Pod suncem Toskane

Provedite lijeno popodne uz dogodovštine Frances Mayes (Diane Lane), 35-godišnje spisateljice iz San Francisca čiji se naizgled savršeni život naglo promijeni. Naime, zbog nedavnog razvoda Frances prolazi kroz depresiju, ali odlučuje je pobijediti selidbom u prekrasnu Toskanu. Tijekom obnove netom kupljene bajkovite (ali ruševne) toskanske vile, spisateljica pronalazi sve što je u životu tražila, uključujući ljubav.

Jedi, moli, voli

Moderna i uspješna Liz Gilbert (Julia Roberts) nalazi se u sličnoj situaciji kao junakinja prethodno spomenutog filma, Frances Mayes. Iako ima sve, Liz se osjeća izgubljeno, zbunjeno i u potrazi za onim što stvarno želi u životu. Izlazi iz svoje zone komfora i posjećuje Italiju, u kojoj pronalazi sreću u kušanju ukusne hrane, Indiju, u kojoj shvaća snagu molitve te Bali, na kojem pronalazi unutarnji mir i balans prave ljubavi.

Mamma Mia! Idemo ponovo

Ovaj duhoviti mjuzikl garantira vam sat i pol zabave uz glumačku postavu koju čine Meryl Streep, Pierce Brosnan, Colin Firth, Amanda Seyfried i Stellan Skarsgard. Originalna glazba temeljena na uspješnicama planetarno popularne grupe ABBA i intrigantni zapleti unutar obitelji Sheridan odvest će vas iz udobnosti dnevne sobe na sunčani grčki otok Kalokairi.

P.S. Volim te

Ekranizacija istoimenog romana Cecelije Ahern započinje tužno — smrću šarmantnog, smiješnog i impulzivnog Irca Gerryja (Gerard Butler). Tugujuća supruga Holly (Hilary Swank) iznenadi se kad shvaća da joj je Gerry ostavio pisma koja će joj pomoći u nošenju s boli. Prvo pismo stigne na Hollyin 30. rođendan u obliku torte i videa, a svaka nova poruka mladu udovicu šalje u novu avanturu. Putovanje će vas, osim irskim krajolikom, provesti kroz priču o braku, prijateljstvu i ljubavi koja konačnost smrti može pretvoriti u novi početak života. 

P.S. Provjerite i nastavak ove tople priče, Klub P.S. Volim te.

Ponoć u Parizu

Priča Woodyja Allena nije samo putovanje kroz Pariz, već i putovanje kroz prošlost. Romanopisac Gil Pender (Owen Wilson) odlazi u Pariz sa svojom zaručnicom Inez (Rachel McAdams). Jedne večeri Gil slučajno naiđe na grupu čudnih, ali poznatih stranaca — vrlo brzo shvaća da je odjednom u 20-im godinama prošlog stoljeća i da vrijeme provodi s najvećim umjetnicima tog vremena. Pogledajte ovu neobičnu romantičnu priču i provjerite hoće li Gil i Inez ostati zajedno nakon Gilovih otkrića.

Praznik u Rimu

Ako ste raspoloženi za klasik, pogledajte romantičnu komediju iz 50-ih u kojoj glavnu ulogu drži jedna od najslavnijih glumica svih vremena, Audrey Hepburn. Mlada princeza opterećena je svojim gustim rasporedom, zato tijekom službenog posjeta Rimu pobjegne i sprijatelji se s američkim novinarom. Joe Bradley (Gregory Peck) u početku ganja ekskluzivnu priču, no ubrzo shvati da se zaljubljuje u vrckavu princezu Ann.

Spremite kokice i omiljeno piće, udobno se smjestite u najdražu fotelju — i neka vaše putovanje započne!

Povratak na vrh