Najbolje stvari događaju se slučajno, a tako je nastala i ricotta svježi sir.
Saznajte kako je ukomponirati u svoje kulinarske kreacije i oplemeniti svako jelo.
Najbolje stvari događaju se slučajno, a tako je nastala i ricotta svježi sir.
Saznajte kako je ukomponirati u svoje kulinarske kreacije i oplemeniti svako jelo.
Talijanska kuhinja ima zlatno pravilo – ništa se se baca. Vodeći se ovim pravilom nastala je i ricotta, talijanski svježi sir kremaste teksture i slatkastog okusa kojeg Talijani proizvode još od brončanog doba. Naime, Talijani su iskoristili sirutku preostalu nakon proizvodnje drugih sireva i tu počinje priča o ricotti svježem siru koja traje i danas.
Njezino ime u prijevodu s talijanskog znači “ponovno kuhan”, a ime se odnosi na način na koji nastaje. Naime, pravi se od svježe sirutke koja se cijedi i (opet) lagano kuha.
Budući da je sirutka puna proteina, ricotta se može pohvaliti niskim udjelom masti, laganom strukturom i bogatstvom proteina. Ovaj niskokalorični sir blagog okusa možete konzumirati samog i kao dodatak mnogim vrstama jela.
Ricotta je svestrana namirnica koju možete uvrstiti u pripremu svog doručka, ručka i deserta! Zbog svojeg suptilnog okusa, može se koristiti u slatkim i slanim jelima, a mekana struktura čini je izvrsnom vezivnom namirnicom, idealnom za razna punjenja. Kao i mascarpone, ricotta svježi sir je omiljeni sastojak mnogih talijanskih slastica poput torte od sira i cannolija, a možete je koristiti i pri pripremi raznih keksića i palačinki. Ovaj sir također je izvrstan u kombinaciji sa šećerom i cimetom, pistacijama, medom i citrusima te raznim voćem. Ricotta svježi sir će zasjati u vašim slatkim receptima za uštipke, brownieje, tartove, mousseve i kreme, te vašim kreacijama dati jednu sasvim novu punoću okusa.
Ricotta svježi sir će unaprijediti vaša slana jela poput tjestenina, calzonea i lazanja, a posebno će se istaknuti u punjenim tjesteninama poput raviola i tortellina. Izvrsno se slaže i s namirnicama tipičnima za talijansku kuhinju, poput špinata, češnjaka, rajčice i bosiljka, te će se uklopiti u osvježavajuće salate.
Ako je dodate pri samom kraju kuhanja umaka, zgusnut će ga i dodati potrebnu kremoznost bez suvišnih kalorija. Ricotta i jaja još su jedna odlična kombinacija – isprobajte je u omletima, kajgani i fritatama, i svojem doručku dodajte notu prozračnosti.
Ricotta je zvijezda i kada stoji sama za sebe. Uz malo soli, papra, aromatičnog bilja i limunovog soka možete dobiti izvrsni umak za dip ili je jesti samu. Za užinu je namažite na kruh ili tost, prelijte medom i uživajte u laganom i hranjivom obroku.
_____
Uvrstite Galbani Ricottu svježi sir u svoja jela, a inspiraciju pronađite među Galbani receptima!
Kada posjetite bilo koju web stranicu, ona može pohraniti ili dohvatiti podatke u vašem pregledniku, uglavnom u obliku kolačića. Te informacije mogu biti o vama, vašim željama ili uređaju i uglavnom se koriste kako bi web-lokacija funkcionirala kako to očekujete. Informacije obično ne mogu izravno identificirati, ali vam to može pružiti više personaliziranog web iskustva.
Ovi su kolačići potrebni za funkcioniranje web stranice i ne mogu se isključiti u našim sustavima. Oni su obično samo postavljeni kao odgovor na vaše zahtjeve o određenim uslugama, kao što su postavljanje postavke privatnosti, prijava ili popunjavanje obrazaca.
Možete namjestiti da Vaš preglednik blokira ili Vas upozorava o tim kolačićima, ali je moguće da onda neki dijelovi stranice neće ispravno raditi. Ovi kolačići ne pohranjuju nikakve osobne informacije.
Ukoliko onemogućite ove kolačiće nećemo moći spremiti vaše postavke. To znači da ćete prilikom svake posjete morati odobriti ili blokirati kolačiće.
Analitički kolačići omogućuju nam brojanje posjeta i uvid u izvore prometa tako da možemo mjeriti i poboljšati performanse naših stranica. Pomažu nam u određivanju najviše i najmanje popularanih stranica i u uvidu u kretanje posjetitelja web stranice.
Sve informacije koje prikupljaju ti kolačići su anonimne. Ako ne dopustite kolačiće nećemo znati kada ste posjetili našu stranicu, a nećemo ni biti u mogućnosti pratiti njenu učinkovitost.
Najprije omogućite Strogo nužne kolačiće kako bismo mogli spremiti vaše postavke!
Ovi se kolačići mogu se postaviti putem stranica naših oglašivačkih partnera. Kolačiće mogu koristiti oglašivačke tvrtke za izgradju profila interesa i pokazati vam relevantne oglase na drugim mjestima.
Oni ne pohranjuju osobne podatke izravno, a temelje se na jedinstvenom identificiranju Vašeg preglednika i internetskog uređaja. Ako ne dopustite kolačiće, doživjet ćete manje ciljano oglašavanje.
Najprije omogućite Strogo nužne kolačiće kako bismo mogli spremiti vaše postavke!
Više informacija o uvjetima korištenja možete videti ovdje.