Kako je Giuseppe Zanotti postao sinonim za vrhunsku obuću

Beskompromisno predan kvaliteti i željama žena.

“Sjajan par cipela trebao bi stvoriti emociju — samopouzdanje, uzbuđenje, zavođenje ili nepredvidljivost, ali prije svega, jak osjećaj individualnosti”. Tako cipele vidi Giuseppe Zanotti, jedan od ponajboljih i najuspješnijih dizajnera obuće današnjice.

Ovaj fascinantni Talijan rođen je u San Mauro Pascoliju, malenom gradu čije stanovnike opisuje kao vrlo zatvorene i uskih pogleda. Sjeća se kako mu je bilo teško odrastati kao dječaku kojeg nije zanimao nogomet, već umjetnost, boje i crtanje. Ljubav prema modi i cipelama za Zanottija je počela u ranom djetinjstvu. Sjeća se kako ga je prizor majke u stiletto potpeticama od 8 cm još kao 7-godišnjaka ostavio bez daha. 

Glazba kao izvor inspiracije

Posebnu ulogu u njegovom životu imala je glazba, za koju kaže kako je odgovorna za njegov životni put dizajnera. 

Kao mladić je radio kao DJ i sa zanimanjem proučavao omote ploča te upijao stil njihovih autora, a utjecaj glazbe u njegovom stvaralaštvu vidljiv je i dandanas. 

Tako Zanotti uvijek sluša glazbu dok dizajnira i osmišljavanje kolekcije uspoređuje sa slaganjem dobre glazbene playliste.

Da se Zanotti i glazba vole očituje se u njegovim brojnim suradnjama s glazbenim zvijezdama. Tako je surađivao s Jennifer Lopez, Zaynom Malikom i Kanyeom Westom, a u njegovim su kreacijama crvenim tepihom prošetale Lady Gaga, Madonna i Rihanna. 

Uz takav uspjeh, Zanotti je proširio ponudu proizvoda i uz ženske potpetice počeo dizajnirati luksuzne tenisice i nakit, a preko stotinu trgovina diljem svijeta govori o popularnosti njegovog brenda.

Autentično i ručno rađeno

U svijetu koji funkcionira na načelima masovne produkcije, Zanotti i dalje drži do vlastitih standarda — svaki par cipela ručno se izrađuje u njegovoj tvornici.

Zanottijeva tvornica ne nalazi se u nekom mondenom mjestu, već u njegovom rodnom gradu San Mauro Pascoli, a tamo zapošljava vrhunske obrtnike i umjetnike.

Oduvijek vjeruje u kvalitetu izrade koja je utkana u identitet Talijana, stručnjaka za spajanje tradicije, stila i tehnologije, te od tih principa nikad ne odustaje. 

Zanotti tvrdi kako se ne opterećuje radovima drugih dizajnera obuće, niti prati tuđe kolekcije i trendove. Jedino što proučava su žene, njegova vječna opsesija i inspiracija.

Iako si možda nikad nećemo priuštiti par Zanottijevih cipela, možemo poslušati njegov savjet: “Na kraju priče, ono što čini savršen par cipela jest način na koji ih osoba nosi.

Povratak na vrh