Otkrijte ljepote regije Abruzzo

Iako je nadaleko poznata prvenstveno po svojim planinama, Abruzzo je iznenađujuće raznolika regija.

Pogledajte koje zanimljivosti ne smijete propustiti kada je posjetite!

Smještena između Apenina i Jadranskog mora, Abruzzo je jedna od najzanimljivijih regija u Italiji. Ovdje će vas na svakom koraku dočekati brojne interesantne lokacije, od skijališta na planinama i prekrasnih plaža na obali Jadrana do ruševina iz rimskog doba i srednjovjekovnih dvoraca. Sada vam donosimo pet stvari koje svakako morate doživjeti kad posjetite Abruzzo!

Pitoreskni gradić L’Aquila

L’Aquila je glavni grad ove regije i jedno od najutjecajnijih kulturnih središta Italije. U ovom ćete gradu pronaći mnoštvo neprocjenjivih umjetnina i spomenika koji će vas očarati svojom ljepotom. Ako se ikad nađete u ovom gradu, zaputite se do bazilika San Bernardino i Santa Maria di Collemaggio te unikatne Fontane delle 99 Cannelle. Prošećite se ulicama ovog grada i otkrit ćete njegovu povijest, kulturu, umjetnost i duhovnu snagu.

Nacionalni park Gran Sasso e Monti della Laga

Kao što mu i samo ime govori, ovaj se nacionalni park nalazi na području planina Gran Sasso i Lago, te je prepun visokih vrhova i gustih šuma te bistrih potoka, jezera i predivnih vodopada. U ovom ćete praku moći upoznati više od 2000 jedinstvenih vrsta biljaka te otkriti kakve tajne čuvaju brojna srednjovjekovna sela i naselja koja se tamo nalaze.

 

Ruševine srednjovjekovnih dvoraca

Ako želite upoznati povijest ovog talijanskog kraja, okolica L’Aquile je najbolje mjesto na kojem to možete učiniti, jer je tamo kroz povijest bilo izgrađeno čak 99 dvoraca. Iako su od tih monumentalnih građevina danas većinom ostale samo ruševine, postoji nekoliko očuvanih primjeraka koji će vas upoznati s grandioznom poviješću Italije koja seže sve do antičkih vremena.

Sedam sestara Terama

Ako više od svega uživate u odmoru na plaži, sedam sestara Terama mjesto su koje ne smijete propustiti. Sedam sestara su zajedničko ime za sedam prekrasnih ljetnih odmarališta na obali Jadrana – Martinsicuro, Alba Adriatica, Tortoreto, Giulianova, Roseto degli Abruzzi, Pineto i Silvi. S jedne strane okružena očaravajućim plavim morem, a s druge gustom zelenom šumom i planinama, ova su odmarališta idealna mjesta za uživanje u prirodnim ljepotama Abruzza.

Monumentalne planine i spilje

Kao što smo naveli u uvodu, Abruzzo je nadaleko poznat po svojim planinskim masivima, Maielli i Gran Sassu. Oni su tijekom ljeta idealni za vožnju biciklom i planinarenje, dok ćete se po zimi tamo moći spuštati na skijama i snowboardima. Ako ste spremni za pravu avanturu, možete pokušati osvojiti i neke od najviših vrhova ovog kraja, poput Corno Grande, Monte Acquaviva ili Monte Amaro. Ako se od penjanja ipak više volite spuštati, spustite se u jednu od brojnih spilja, kao što je očaravajuća Grotte di Stiffe.

 

Ovdje smo vam prikazali samo djelić zanimljivosti, prirodnih i kulturnih ljepota koje možete pronaći u talijanskoj regiji Abruzzo. Ako ste već posjetili Abruzzo, posjetite našu Facebook stranicu i podijelite s nama svoje fotografije ovog očaravajućeg kraja!

Povratak na vrh