Tjestenina s kremom od svježeg graška i mozzarellom

Imate li djecu koja ne vole povrće ovo je idealan način da im ga “podvalite“: tjesteninu djeca vole, a grašak neće ni prepoznati budući da je ispasiran i pomiješan s tri vrste sira.

Tjestenina s kremom od svježeg graška i mozzarellom
  • 2 pakiranja Galbani mozzarelle
  • 400 g kraće tjestenine
  • 500 g svježeg graška
  • 1 crveni luk
  • 20 g maslaca
  • 20 g ovčjeg sira
  • 20 g parmezana
  • prstohvat mljevene sjemenke korijandra i bijelog papra
  • po želji ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • malo povrtnog temeljca ili vode

Tajne talijanske kuhinje

Ukoliko niste ljubitelj korijandra možete ga zamijeniti sitno nasjeckanim peršinom.

  1. Sitno nasjeckani luk pirjajte na maslinovom ulju dok ne postane staklast.
  2. Dodajte grašak i kuhajte 20 minuta dodajući malo po malo povrtni temeljac (ili vodu, ako nemate temeljca) te sol.
  3. Kad je grašak kuhan skinite ga s vatre i usitnite štapnim mikserom ili propasirajte. Trebate dobiti gustu kremu.
  4. Kremi dodajte korijandar i bijeli papar, pecorino i parmezan. Dobro promiješajte.
  5. U međuvremenu skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju i nasjeckajte mozzarellu Galbani na kockice.
  6. U kuhanu tjesteninu umiješajte kremu od graška i mozzarellu. Poslužite toplo. Buon appetito!
Povratak na vrh