Tjestenina s bučom i gorgonzolom

Tjestenina je, na tanjuru, uvijek rado viđena namirnica, zar ne? Prelijete li je umakom od aromatične buče i kremaste Galbani gorgonzole doživjet ćete je u potpuno novom svjetlu! Ovo jelo idealno je za prijateljska, blagdanska druženja uz čašicu razgovora …Ili bijelog vina.

Tjestenina s bučom i gorgonzolom
  • 400 g tjestenine (pljukanci ili razlomljeno tijesto za lasagne)
  • 300 g žute buče
  • 200 g Galbani Gorgonzole cremose
  • 8 listova svježe kadulje
  • 1 režanj češnjaka

Tajne talijanske kuhinje

Tajna savršeno kuhane tjestenine jest dovoljno vode za kuhanje. Da biste skuhali 500g tjestenine, trebat će vam otprilike 4,5 l vode.

  1. Ogulite i očistite buču i narežite je na kockice.
  2. Kockice kratko popržite na maslinovom ulju i češnjaku, a nakon par minuta ih prelijte s malo vode i pirjajte desetak minuta na laganoj vatri.
  3. Buči dodajte listove svježe kadulje i kremastu Galbani gorgonzolu i sve zajedno kuhajte još pet minuta na najslabijoj vatri.
  4. Pred sam kraj začinite, a u međuvremenu stavite kuhati tjesteninu.
  5. Kada je tjestenina kuhana, prelijte je umakom. Servirajte i konzumirajte toplo. Buon appetito!
Povratak na vrh