Proljetni špageti

Znate li nekoga tko ne voli tjesteninu? Sjajno! Pozovite ga ili ju na večeru i servirajte špagete s hrskavim povrćem i kremastom gorgonzolom. Okusi i teksture im se tako sjajno nadopunjuju da će se svidjeti i najizbirljivijim nepcima.

Proljetni špageti
  • 150 g crvene paprike
  • 280 g špageta
  • 40 g maslinovog ulja
  • 10 g vlasca
  • malo soli i papra
  • 150 g Galbani Gorgonzola cremoso sira
  • 150 g patlidžana
  • 150 g tikvica

Tajne talijanske kuhinje

Veličina kuhinjskih pomagala je, kod kuhanja tjestenine, bitna! Veliki lonac ili tava, cjediljka i hvataljke pomoći će vam u pripremi savršene tjestenine.

  1. Operite i očistite povrće te ga narežite na tanke trake.
  2. U tavici zagrijte maslinovo ulje i kratko popirjajte povrće na jakoj vatri.
  3. Skuhajte tjesteninu prema uputi s pakiranja, ali svakako pripazite neka bude “al dente”.
  4. Skuhane špagete pomiješajte s povrćem, dodajte sol i papar te naposlijetku po njima rasporedite Galbani Gorgonzola cremoso sir i začinite vlascem. Buon appetito!
Povratak na vrh