Torta s jabukama i mascarponeom

Jednostavna i sočna, takva je torta s jabukama i mascarponeom! Sigurni smo da će nakon isprobavanja još puno puta zamirisati u vašem domu. Jednom kada prođe sezona jabuka, zamijenite ih s drugim sezonskim voćem i svaki puta iznova uživajte u novim okusima!

Torta s jabukama i mascarponeom

photo

  • 250 g Galbani mascarponea
  • 150 g šećera
  • 4 jaja
  • 3 jabuke
  • 1 vrećica praška za pecivo
  • sok jednog limuna
  • po volji šećera u prahu
  • 250 g oštrog brašna

Tajne talijanske kuhinje

Ovu sočnu tortu možete upotpuniti i s 50 g grožđica. Ako volite njihov okus, samo ih umiješajte u smjesu!

  1. Pomiješajte jaja i šećer.
  2. Dobivenoj smjesi postepeno dodajte Galbani mascarpone i miješajte dok tekstura smjese ne postane glatka i kremasta.
  3. Pred sam kraj miješanja, smjesi dodajte i vrećicu praška za pecivo.
  4. Jabuke ogulite, narežite na kockice, prelijte limunovim sokom i pustite neka odstoje par minuta te ih dodajte smjesi i pomiješajte.
  5. Kalup za tortu nauljite i pospite brašnom te u njega ulijte dobivenu smjesu.
  6. Pecite otprilike 50 minuta na 180 stupnjeva u prethodno zagrijanoj pećnici.
  7. Prije serviranja tortu pospite šećerom u prahu. Boun appetito!
Povratak na vrh