Rižoto sa šafranom i gorgonzolom

Kraljevski rižoto bogatog okusa idealan za toplije dane. Kombinacija jakih okusa i mirisa ugodno će golicati nepce vašim gostima.

Rižoto sa šafranom i gorgonzolom

photo

  • 30 g maslac
  • 1 luk
  • 320 g riže
  • 1/2 šalice bijelog vina
  • 1/2 l mesni temeljac
  • 1 vrećica šafrana
  • 150 g Galbani gorgonzola
  • 40 g Galbani grana padano
  • malo vlasaca

Tajne talijanske kuhinje

Savjet za bolju pripremu rižota: za potpuniji okus, luk pirjajte na maslinovom ulju.

  1. Prvo pripremite veću tavu zbog količine sastojaka.
  2. U tavu stavite sitno narezani luk i maslac te lagano dinstajte sastojke.
  3. Dodajte bijelo vino te tost i rižu. Bitno je da se tost i riža dinstaju u vinu kako bi što bolje stopili okusi.
  4. Kada vino ispari dodajte temeljac te vrećicu šafrana.
  5. Kuhajte lagano i mješajte dok riža ne apsorbira gotovo sve tekućine.
  6. Pripremite zdjelu u kojoj se nalazi gorgonzola i grana padano sir.
  7. Izvadite sve sastojke iz tave i prebacite u zdjelu sa sirevima. Dobro promiješate i pustite da rižoto kratko odstoji kako bi se sljubili okusi te otopio sir.
  8. Prije serviranja pospite vlasca po rižotu.
Povratak na vrh