Nadjevene i zapečene tikvice

Tikvice se mogu spravljati na bezbroj načina. Pitate se koji je najbolji? Još nismo otkrili, ali su ovako nadjevene i zapečene uistinu izvrsne. Servirajte ih kao prilog sočnom komadu mesa ili samostalno uz dodatak svježe salate.

Nadjevene i zapečene tikvice
  • 2 x 200g maxi Galbani mozzarelle
  • 4 velike tikvice
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 slani inćun
  • 2 žlice krušnih mrvica
  • malo crnog papra
  • prstohvat soli
  • malo ekstra djevičanskog maslinovog ulja

Tajne talijanske kuhinje

Sir parmezanskog tipa okusom upotpunjuje jela poput ovog. Slobodno ga uvrstite na popis sastojaka!

  1. Operite tikvice, narežite ih na pola po dužini i izvadite im pulpu.
  2. Pulpu pomiješajte s češnjakom, usitnjenim inćunom i malo maslinovog ulja.
  3. Polovice tikvica nadjenite sa smjesom, mozzarellom koju ste prethodno narezali na kockice, pospite krušnim mrvicama i crnim paprom te stavite u pećnicu koju ste prethodno zagrijali na 200 stupnjeva.
  4. Nakon 20- tak minuta servirajte. Buon appetito!
Povratak na vrh