Čokoladni cheescake

Kombinacija kremastog sira, čokolade i sočnog šumskog voća, neodoljiva je svim sladokuscima, a upotpunjena hrskavim biskvitom i onima koji inače mogu odoljeti slatkom zalogaju. Čokoladni cheesecake ukrašen malinama zasigurno će svoje mjesto naći na popisu vaših omiljenih ljetnih poslastica.

Čokoladni cheescake
  • 500 g Galbani mascarpone sira
  • 230 g integralnog keksa
  • 100 g Dukat Brzo&Fino maslaca
  • 50 g kakaa u prahu
  • 110 g šećera
  • 1 limun
  • 1 čajna žlica ekstrakta vanilije
  • 150 ml Dukat Brzo&Fino vrhnja za šlag
  • 200 g čokolade za kuhanje
  • po želji malina i metvice za ukrašavanje

Tajne talijanske kuhinje

Ako nemate vremena za pripremu torte, mascarpone možete poslužiti samostalno uz omiljenu vrstu šumskog voća!

  1. U multipraktiku pomiješajte kekse i maslac rastopljen na pari.
  2. Dno okruglog kalupa za tortu (promjera 24 – 26 cm), prekrijte smjesom. Smjesu poravnajte.
  3. Dobiveni biskvit stavite hladiti u hladnjak na otprilike pola sata.
  4. U međuvremenu pomiješajte vrhnje za šlag, mascarpone, kakao u prahu i šećer.
  5. Kada krema postane kompaktna, prelijte je preko biskvita i pecite na 170 stupnjeva otprilike sat vremena.
  6. Dok se cheesecake peče, pripremite čokoladnu glazuru.
  7. Rastopite čokoladu za kuhanje na pari, te joj postepeno dodavajte preostalo vrhnje za šlag.
  8. Prije posluživanja tortu prelijte glazurom i ukrasite malinama i metvicom. Buon appetito!
Povratak na vrh