Cheesecake s čokoladom i mascarponeom

Malo je onih koji ne vole čokoladu, čiji je bogat okus jednostavno neodoljiv.

Cheesecake s čokoladom i mascarponeom
  • 500 g Galbani Marscaponea
  • 230 g keksa tipa digestive ili petit beurre
  • 100 g maslaca
  • 2 jaja
  • 50 g kakaa u prahu
  • 110 g šećera
  • 1 limun
  • 1 vrećica vanilin-šećera
  • 150 ml svježeg slatkog vrhnja
  • 200 g čokolade za kuhanje

Tajne talijanske kuhinje

Kako bi se slatko vrhnje bolje istuklo stavite ga u hladnjak na nekoliko sati.

  1. Mikserom razmrvite kekse kojima ste dodali otopljeni maslac. Zatim ih stavite u zdjelu u kojoj ćete ih mijesiti dok ne dobijete čvrsto tijesto.
  2. Kalup za torte obložite papirom za pečenje, a onda po njegovom dnu rasporedite tijesto od keksa i dobro ga zbijte žlicom kako bi bilo što kompaktnije. Stavite u hladnjak na 30 minuta.
  3. U veću posudu stavite jaja, 1000 ml vrhnja, kakao i šećer. Sve dobro pomiješajte, a zatim dodajte i vanilin-šećer. Dobro pomiješanu smjesu izlijte u kalup, na bazu od keksa. Pecite 60 minuta u pećnici zagrijanoj na 170 °C.
  4. Pripremite glazuru: na pari otopite čokoladu za kuhanje. Malo pomalo i neprestano miješajući dodajte preostalo vrhnje.
  5. Na pečeni i ohlađeni kolač izlijte glazuru netom prije posluživanja. Ukrasite malinama i lišćem mente ili tučenim vrhnjem.
  6. Buon appetito!
Povratak na vrh