Caprese s marelicama

Ljeti ništa ne osvježava kao salata! U ovoj neobičnoj inačici popularne Caprese salate spojili smo naizgled nespojivo: sočne marelice, ukusnu mozzarellu, mladu salatu i hrskave bademe. Rezultat je salata koja oduševljava okusom, ali i izgledom.

Caprese s marelicama
  • 3 x 125 g Galbani mozzarelle
  • 4 marelice
  • 100 g mješavine mlade salate
  • 40 g blanširanih badema
  • po želji ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • prstohvat soli

Tajne talijanske kuhinje

Osvježite nepce i upotpunite ovu salatu s par listova svježe mente.

  1. Operite marelice, osušite ih, izvadite im košticu i narežite ih na što tanje kriške.
  2. Mozzarellu također narežite i stavite po strani.
  3. Mješavinu mlade salate operite, procijedite, posolite i začinite ekstra djevičanskim maslinovim uljem.
  4. U sredinu velikog tanjura stavite salatu, a uokolo kriške marelica i mozzarelle.
  5. Pred sam kraj kratko, na suhoj tavi, prepržite bademe te ih u grubo usitnite nožem.
  6. Prije serviranja njima pospite ovu inačicu Caprese salate. Buon appetito!
Povratak na vrh