Upoznajte pet predivnih dizajnerskih restorana u Milanu

Milano je grad posvećen modi, a strast prema dizajnu ne zaobilazi niti njegove restorane.

1. Pacifico

Nakon što je otvorio devet restorana širom svijeta, peruanski kuhar Jaime Pesaque otvara Pacifico u Milanu, čiji su interijeri, dizajnirani od strane Marsice Fossati, inspirirani plavim oceanom. “Svi zahtjevi klijenta bili su sažeti u jednoj riječi, Pacifik”, kaže dizajnerica Marsica Fossati. To objašnjava njezin odabir tamnoplave boje za zidove, baršunaste fotelje i stolice sa svjetlijim kožnim sjedalima. U restoranu možete uživati u mnogim jelima Južne Amerike poput dim suma na peruanski način i odličnom chevicheu.

2.  T’a Milano

Uz povijesni Palazzo Clerici, u samom središtu Milana nalazi se T’a Milano, elegantni bistro u kojemu je svaki detalj dizajniran da privuče i opušta goste. Dizajn studio Vincenzo De Cotiis uredili su ga u sofisticiranom art deco stilu, a unutrašnjost ukrasili mramorni podovima i pomno odabranim komadima poput mjedenih dizajnerskih svjetiljki i sjedala presvučenih baršunom. Pultove su harmonično uklopili u fini mramor i ukrasnim štukaturama dodatno naglasili zidove i stropove ovog jedinstvenog ambijenta. U bistrou možete uživati u ručku i večeri, no preporuča se da ga posjetite kada poželite nešto slatko. Naime, vlasnici su braća Alemagna koji potječu iz obitelji čokoladara, tako da ćete tamo naći sve vrste čokoladnih poslastica koje možete zamisliti!

3. Ceresio7

Na krovu Dsquared2 sjedišta, s dva bazena i panoramskim pogledom na grad nalazi se Ceresio7, lounge bar i restoran modnih dizajnera Deana and Dana Catena. Elegantni vintage koncept restorana razvio je razvio Dimore, Emiliano Salci i Britt Moran dizajn interijera.  Sivi podovi i zidovi, crne kožne sofe i bordo stolići stvaraju sofisticiranu atmosferu, a kuhar Elio Sironi poslužuje izvrsna tradicionalna talijanska jela.

4. Al Fresco

Kuhar Marco Pirotta kuha Al Frescu, tajnom vrtu u srcu Milana. Ovaj jedinstveni staklenik-bistro nekad je bio skladište, a AG & P krajobrazni arhitekti pretvorili su ga u romantični restoran saživljen s prirodom. Restoran je uređen s puno drva, recikliranih materijala, a veliki prozori izvor su prirodnog svjetla. Boemska atmosfera podsjeća na restorane Provanse, a atmosfera je jednako opuštena. Marcova svoja jela spravlja od najkvalitetnijih namirnica, ali pri pripremi ne komplicira – baš kao ni ovaj restoran.

5. Carlo e Camilla

Zajednička vizija dizajnerice Tanje Solci i kuhara Carla Cracca pretvorila je staru milansku tvornicu u restoran i koktel bar Carlo e Camilla. Ova napuštena pilana s betonskim zidovima, velikim prozorima i zahrđalim cijevima transformirana je dugim drvenim stolovima, kristalnim lusterima i dizajnerskim stolicama. Kuhinja je povjerena kuharu Luci Pedati i timu mladih kuhara pod vodstvom Carla Cracca,a temelj svih jela su kvalitetne, svježe i sezonske namirnice.

_____

Jeste li već ogladnili za putovanjem u Milano?

Povratak na vrh