Talijanske ljepotice: Monica Bellucci

Model, glumica, seks simbol - sve je to Monica Bellucci.

Ova talijanska ljepotica iz svijeta mode prešla je u glumačke vode i zadivila cijeli svijet.


Izvor fotografije: vettri.net

Monica Anna Maria Bellucci rođena je 30.9.1964. godine u gradu Citta di Castello u Umbriji, a odrasla je u San Giustinu.

Počela je raditi kao model već u tinejdžerskim danima, kada ju je fotografirao lokalni fotograf, no imala je druge ambicije. Pozirajući fotografima zarađivala je novac kojim si je plaćala studij prava. Ipak, s godinama je modeling prevagnuo i 1988. godine seli se u glavni grad mode i modelinga, Milano, gdje potpisuje za Elite Model Management. Već iduće godine Monica je poznat model i tražena je od Pariza do New Yorka, te pozira u svjetski poznatim modnim časopisima.

Iako je redala uspjehe kao model, uskoro je počinje zanimati gluma te uzima satove glume. Nije dugo trebalo da ostvari prve glumačke uloge, te je već početkom devedesetih možemo vidjeti u filmovima La Riffa i Bram Stoker’s Dracula, a nekoliko godina kasnije nominirana je za nagradu Cesar koja je francuski ekvivalent Oscarima, za svoj rad u filmu The Apartment. Početkom devedesetih Monica se udaje za fotografa Claudija Carlosa Bassoa, no brak završava razvodom nakon četiri godine.

Izvor fotografije: DNA India

 

Bond djevojka u pedesetoj

Igrajući uloge u filmovima Malena, Irréversible i  Brotherhood of the Wolf postala je poznata širom svijeta, a svoj status poznate glumice utvrdila je u prvoj polovici 2000-ih ulogama Persefone u Matrix Reloaded i ulogom Marije Magdalene u Gibsonovoj Pasiji. Seksi poljubac koji je podijelila s Keanuom Reevesom kao Persefona u Matrixu donio im je i MTV-jevu nagradu za najbolji poljubac na velikom platnu. Samo s ove dvije uloge, Monica je pokazala da može sve – biti zavodnica u SF-u i grešnica u epskom biblijskom filmu.

Gluma je Monici donijela i ljubavnu priču. Na setu filma The Apartment upoznala je svog budućeg supruga Vincenta Cassela s kojim će ostati 17 godina i imati dvije kćerke.

Monica je redovno na popisima najljepših i najseksi žena svijeta, a sa svoje 52 godine i dalje izgleda zanosno. Ultimativna potvrda njezine ljepote, atraktivnosti i lomljenja kalupa sigurno je uloga Bond djevojke u filmu Spectre za koju se tuku tisuće mladih djevojaka. Monica je ovom ulogom oborila rekord – naime, ulogu je odigrala s punih 50 godina čime je uvjerljivo najstarija Bond djevojka ikada, odnosno, kako ona kaže, Bond žena.

 

Godine je ne zamaraju i kaže kako se nikad ne bi vratila u svoje dvadesete jer tada nije znala tko je i što želi. Sada kaže: “Pedesete su odlične i ja sam tu da to dokažem”.

Povratak na vrh