Beauty tajne Talijanki

Talijanske bellissime nadaleko su poznate po svojoj ljepoti i stilu, a njihov je recept korištenje prirodnih namirnica i življenje punim plućima.

Maslinovo ulje

Osim kao ulje za kuhanje, maslinovo ulje odlično je za hidratiziranje kože, njegu kose i noktiju. Jedna od najljepših žena na svijetu, Sophia Loren koristi ga u kupkama, na kosi i koži. Talijanke posebnu pozornost posvećuju njezi kože tijela i nakon kupanja ili tuširanja odvoje po 20 minuta kako bi pomno umasirale maslinovo ulje u tijelo. Na taj način hrane kožu, usporavaju pojavu znakova starenja i preveniraju pojavu strija. Svestrano maslinovo ulje iznimno je zdravo u prehrani, stoga Talijanke uvijek imaju bocu u kuhinji.

Češnjak kao antifugalno sredstvo

Svaka žena se u nekom trenutku bori s problematičnom kožom, a Talijanke se u tim slučajevima okreću češnjaku koji je poznat po svojstvima ubijanja bakterija. Kada uoče prištić, natrljaju ga prepolovljenim češnjem. Talijani vjeruju kako češnjak pomaže i kod gubitka kose, pa se nerijetko trlja i po tjemenu. Nije najmirisnije rješenje, ali radi.

Limun

Limun je pun vitamina C i antioksidansa, a citrusne kiseline djeluje na posvjetljivanje kože. Talijanke ga koriste pomiješanog s vodom kao tonik ili umiješanju u maslinovo ulje kako bi postigle blistavu, glatku kožu lica. Na koži tijela može se koristiti kao izbjeljivač, npr. za tamne laktove ili koljena, starosne pjege ili pjege nastale nakon izlaganja suncu.

Piling od jagoda

Kažu da na tijelo ne bismo trebali stavljati ništa što ne bismo unijeli u njega. A tko bi odbio slatke jagode? Jagode sadrže alfa-hidroksi kiselinu koja djeluje na uklanjanje mrtvih stanica kože i viška ulja, stoga su idealan izbor za piling lica i tijela. Talijanke svoj prirodni piling rade sa šakom zdrobljenih jagoda i žlicom meda, a nakon pilinga slijedi obavezno mazanje maslinovim uljem.

Isticanje najboljeg

Talijanke vjeruju u isticanje onoga što smatraju da je na njima naljepše. Ako su to pune usne, naglasit će ih ružem, ako su to oči, posebnu će pozornost staviti na šminkanje njih, a ako su to jagodične kosti, istaknut će ih bronzerom, highlighterom ili konturiranjem. Znači, dame, stanite pred ogledalo i pronađite najljepši dio svog tijela koji ćete staviti u prvi plan!

Uživanje u hrani i životu

Nije tajna da Talijani vole hranu, čak i slavna Sophia Loren svojedobno je rekla: “Sve što vidite, dugujem špagetima”. Talijanska kuhinja puna je svježih sezonskih namirnica i priprema jela je jednostavna, no ono što ima najviše utjecaja na tijelo i duh jest odvajanje vremena za dijeljenje jela s obitelji i uživanje u dugim druženjima. Talijanke znaju da je život lijep i koliko je u njemu potrebno uživati. Sve ostalo vidjet će se i na licu.

 

Povratak na vrh